Srpski treneri na poznatom kampu IIHF-a u finskom Vjerumakiju

Rate this item
(0 votes)
Written by  | Published in: Razvojni program
IIHF World Girls' Ice Hockey Weekend u Beogradu 2013. IIHF World Girls' Ice Hockey Weekend u Beogradu 2013. Foto: Nikola Barbutov

Nadaleko čuven IIHF-ov hokejaški kamp u finskom Vjerumakiju ove godine je u potpunosti posvećen ženskom hokeju, a na njemu će kao i prethodnih godina biti srpskih hokejaških radnika. Ove sezone u radu kampa učestvovaće Uroš Brestovac i Jovica Rus.

 

Ovogodišnji kamp u Finskom sportskom institutu u Vjerumakiju ugostio je preko 250 učesnika iz 33 svetske zemlje koji će do 16. jula kroz različite programe na ledu i van njega raditi na unapređenju ženskog hokeja širom planete, kao jedan od najvažnijih ciljeva Međunarodne hokejaške federacije (IIHF). U kampu učestvuju 123 devojčice uzrasta od 17 do 18 godina, kao i veliki broj trenera koji će kroz desetak programa različite namene razvijati svoje sposobnosti u oblasti ženskog hokeja na ledu.

Među učesnicima kampa "2016 IIHF Women's High-Performance Camp" su i srpski treneri i nekadašnji reprezentativci Jovica Rus iz SKHL Crvena zvezda i Uroš Brestovac iz subotičkog HK Spartak. Rus će tokom sedmodnevnog trajanja kampa biti deo Long Term Development programa koji ima za cilj rad na dugoročnom razvoju ženskog hokeja u zemljama u kojima je ova sfera "najbrže kolektivne igre na svetu" tek u povoju. S druge strane, Brestovac je deo programa World Girls' Ice Hockey Weekend koji predstavlja deo projekta koji se tokom jednog vikenda svake godine organizuje na globalnom nivou, organizacijom hokejaških kampova širom sveta namenjenih isključivo devojčicama.

Direktor kampa je Aku Nieminen, dok je ovogodišnja Predsedavajuća turnira članica Izvršnog veča IIHF-a Suzana Kolbenhajer koja je u subotu otvorila kamp u gradiću koji se nalazi na jugu Finske, dvadesetak kilometara severozapadno od Lahtija i oko 120 od prestonice Helsinkija.Detalji sa "IIHF Women’s High-Performance Camp" održanog 2014. godine

 

Podeli ovaj tekst...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Read 1380 times
Login to post comments