Ovog vikenda "Trofej grada Beograda" i "GentlmeNS 2014"

Rate this item
(2 votes)
Written by  | Published in: Ostalo
Detalj sa prošlogodišnje ceremonije pobednika turnira "Trofej grada Beograda" Detalj sa prošlogodišnje ceremonije pobednika turnira "Trofej grada Beograda" Foto: SHLS

U petak, 21. novembra počela su dva turnira od velikog značaja za srpski hokej. U Beogradu se ovog vikenda održava 12. turnir mlađih kategorija "Trofej grada Beograda", dok se u novosadskom Spensu održava Peti turnir u amaterskom i veteranskom hokeju "GentlmeNS 2014".

 

Grad Beograd i ove sezone je domaćih turnira mlađih kategorija pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda uz podršku Hokej kluba Beostara kao domaćina  turnira. Turnir koji je počeo u petak, 21. novembra na novobeogradskom klizalištu "Pingvin" i trajaće do nedelje, međunarodnog je karaktera, a na njemu učestvuje ukupno šest ekipa -  dve ekipe iz Slovenije (Bled i Slavija), kao i četiri domaće (Crvena Zvezda, Partizan, reprezentacija Beograda i domaćin Beostar). Prošlogodišnji pobednik bila je mađarska ekipa Tisa Volan, drugi je bio Beostar, dok je treće mesto zauzela Crvena zvezda.

Raspored mečeva i rezultate turnira možete pogledati na sajtu Hokej kluba Beostar na linku:
http://hkbeostar.rs/index.php/turniri/trofej-grada-beograda-2014.

 Istovremeno sa odigravanjem ovog turnira u Novom Sadu održava se Peti turnir amaterskom i veteranskom hokeju "GentlmeNS 2014". Ovaj tradicionalni turnir održava se u ledenoj dvorani "Spens" i njime će praktično početi nova sezona hokeja na ledu u Novom Sadu. Turnir se kao i ranijih godina održava u dve starosne kategorije - za mlađe i starije od 40 godina. Na ovom takmičenju međunarodnog karaktera nastupa osam ekipa, od čega pet stranih (Blejski vitezi, Telemach, RR501, Ice Devils i Prevoje) i tri domaće (Spartak, Drvene Nogice i domaćin turnira GentlmeNS).

Rezultati mečeva domaćih ekipa na ovom turniru bodovaće se za Noćnu Hokej Ligu (NHL) Rusije - grupa Srbija, ali novooformljenu Prvu ligu - Grupa B prvenstva Srbije. Postavljanjem leda u ledenoj dvorani "SPENS" stekli su se uslovi da se u takmičenje Prvenstva Srbije uključi ekipa NS Stars koja bi uskoro trebalo da zaigra u doamćem šampionatu.

Raspored mečeva turnira "GentlmeNS 2014" možete videti OVDE.

 

Podeli ovaj tekst...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Read 1663 times
Last modified on Saturday, 22 November 2014 11:27
Login to post comments