BLIZU ISTORIJSKOG DOGOVORA: REPREZENTACIJA SRBIJE U MOL LIGI KAO HK BEOGRAD Featured

Rate this item
(4 votes)
Written by  | Published in: MOL liga
Reprezentacija Srbije posle osvajanja kvalifikacionog turnira za ZOI igranog u Valdemorou Reprezentacija Srbije posle osvajanja kvalifikacionog turnira za ZOI igranog u Valdemorou Foto: SHLS

Najbolji srpski hokejaši od sezone 2016/17. gotovo izvesno igraće u regionalnoj MOL ligi u zajedničkom timu koji će se zvati Hokejaški klub Beograd.

 

Skoro izvesno otvaranje novog poglavlja u hokejaškoj istoriji Srbije proizvod je zajedničkih razgovora započetih u maju tokom Godišnjeg kongresa Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) u Moskvi između čelnika Mađarske hokejaške federacije (MJSZ) i Saveza hokeja na ledu Srbije (SHLS). U ovom značajnom poduhvatu za srpski hokej veliku podršku nakon dužeg vremenskog perioda SHLS je dobio od strane naša dva najveća kluba, HK Partizana i SKHL Crvene zvezde.

Zvaničnu odluku Mađarski savez trebalo bi da donese posle glasanja Upravnog odbora, a najkasnije do srede 6. jula 2016. godine. Prethodno su timovi članovi lige glasali 7:2 (jedan klub odsustvovao je pri glasanju) za pristupanje novoformiranog Hokejaškog kluba Beograd takmičenju.

Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta je jačanje reprezentacije Srbije. Konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je trenutno podeljeno na dva tabora, čelnici SHLS žele da popularizuju hokej u našoj zemlji. Samim tim, ideja je da sastav novooformljenog HK Beograd čine najbolji seniorski i igrači do 20 godina u Srbiji pojačani, pre svega, inostranim stručnjakom i kvalitetnim stranim igračima koji bi u budućnosti mogli da postanu naši reprezentativci.

O konačnom dogovoru po ovom pitanju SHLS će obavestiti javnost nakon glasanja Upravnog odbora MJSZ-a. Do tada, Savez hokeja na ledu Srbije apeluje na sve domaće učesnike hokejaškog javnog života da se po ovom pitanju samo prema objavama SHLS-a na zvaničnom sajtu Saveza odnose kao prema zvaničnim informacijama, kako bi se izbegao bilo kakav neželjeni efekat.

 

Podeli ovaj tekst...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Read 4366 times
Login to post comments