KONAČAN PLASMAN

 

Iako je u sezoni 2013/14. Prenstva Srbije kalendarom bilo planirano da bude igran trokružni sistem takmičenja, zbog nedostatka termina za odigravanje mečeva, kao i velikog broja odloženih mečeva usled objektivnih problema organizacije i realizacije mečeva, sezona je okončana prema postignutim rezultatima, odnosno, na osnovu rezultata mečeva koji su odigrani do završetka sezone leda na klizalištima u sezoni 2013/14.

U skladu sa prethodno navedenim, HK PARTIZAN je postignutim rezultatima zauzeo prvo mesto u Prvenstvu Srbije u sezoni 2013/14, čime je postao šampion Srbije u sezoni 2013/14. Drugo mesto zauzela je ekipa HK BEOSTAR, dok je treće mesto u Prvenstvu Srbije osvojila ekipa HK VITEZ.

Iako je treće mesto na tabeli u sezoni 2013/14. zauzela ekipa Tisza Volan SC, tim iz Mađarske ne vodi se kao trećeplasirani u takmičenju nacionalnog šampionata Srbije, pošto se u njemu takmičio kao gostujući tim, ali se smatra da je zauzeo treće mesto u Ligi Srbije, kao što se ni rezultat Tima Beogradekipe sastavljene od kandidata za juniorske selekcije Reprezentacije Srbije, ne rangira na tabeli Prvenstva Srbije.

Prema prethodno navedenom, konačan plasman u takmičenju Prvenstva Srbije u sezoni 2013/14. je sledeći:

 1. HK Partizan

 2. HK Beostar

 3. HK Vitez

 4. HK Spartak

 5. HK NS Stars

Konačan plasman u Ligi Srbije u sezoni 2013/14. je sledeći:

 1. HK Partizan
 2. HK Beostar
 3. Tisza Volan SC
 4. HK Vitez
 5. HK Spartak
 6. Tim Beograd
 7. HK NS Stars